LIFESTYLE

[RECEPTI] Oseti duh Italije u svom domu uz savršeno testo za picu

Zamislite testo koje će vaše dosadašnje pravljenje pice podići na sasvim novi nivo – mekano kao oblak, ali istovremeno hrskavo kao da ste je upravo izvadili iz najbolje pećnice. Ovaj recept za testo za picu će vas oduševiti svojom jednostavnošću i fantastičnim rezultatima.

Photo by: pexels.com

Sastojci:

  • 500g brašna (tip 00 za savršenu mekoću)
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 325ml tople vode

Uputstvo:

  1. Priprema kvasca: U maloj posudi pomešajte suvi kvasac, šećer i 125ml tople vode. Ostavite smesu da odstoji 5-10 minuta, dok se ne pojave balončići.
  2. Pomešajte suve sastojke: U velikoj posudi prosejte brašno i dodajte so. Napravite udubljenje u sredini.
  3. Dodajte kvasac i ulje: U sredinu brašna sipajte pripremljeni kvasac, dodajte maslinovo ulje i postepeno dodajte preostalu toplu vodu. Mesite testo dok ne postane glatko i elastično, oko 8-10 minuta.
  4. Ostavite da nadođe: Prekrijte posudu krpom i ostavite testo da odmara na toplom mestu dok se ne udvostruči u veličini, otprilike 1-2 sata.
  5. Podelite i oblikujte: Kada je testo naraslo, podelite ga na dva dela i oblikujte lopte. Svaku loptu stavite na pobrašnjenu površinu, pokrijte krpom i ostavite da odmara još 15-20 minuta.
  6. Razvijte testo: Razvijte svaku loptu na željenu debljinu i oblik. Sada je vaše testo spremno za dodatak omiljenih nadeva!
  7. Pecite: Prebacite testo na pleh za pečenje, dodajte omiljene sastojke i pecite u prethodno ugrejanoj pećnici na 220°C oko 15-20 minuta, ili dok testo ne postane zlatno smeđe.

Photo by: pexels.com

Uživajte u savršenoj kombinaciji mekoće i hrskavosti a mi smo sigurni da  vaša domaća pizza nikada nije bila ukusnija!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *